Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ένα μεγάλο αντίο από τον ‘’μεγάλο’’ Pippo..

     Αποχαιρετά το ποδόσφαιρο ο Φίλιππο Ιντζάγκι. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή που πέρασε ποτέ από τα παγκόσμια γήπεδα. Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1973 (38 ετών) στην Πιατσέντζα της Ιταλίας πέρασε από πολλές ομάδες της Ιταλίας αγωνιζόμενος από το 1991, ενώ την δεκαετία 1997 με 2007 ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ιταλίας. Τι να πει κανείς για αυτόν τον παίχτη. Επιθετικός που δεν ξεχώριζε τόσο για την ικανότητα στον χειρισμό της μπάλας. Απλά ένας γκολτζής με ιδιαίτερο ένστικτο και σχέση στην επαφή με τα δίχτυα. Ήταν πάντα στην κατάλληλη θέση όποτε έπρεπε για σκοράρει. «Κοιτάξτε. Ρεαλιστικά, δεν ξέρει μπάλα. Απλώς είναι πάντα στη σωστή θέση» (Γιόχαν Κρόιφ) ή ότι «γεννήθηκε σε θέση οφσάιντ» (σερ Αλεξ Φέργκιουσον), ήταν μερικά από τα σχόλια για αυτόν τον παίκτη. Σπανίζουν τέτοιοι παίκτες πλέον. 

Παραμένει δεύτερος στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 70 γκολ, ακολουθώντας το Ραούλ. Κατέχει επίσης το ρεκόρ των περισσότερων χατ-τρικ στη Σέριε Α (10).

Συνολικά :

Παρουσίες
Εμφανίσεις
Γκολ
Γκολ ανά παιχνίδι
Ομάδες
623
288
0.46
Εθνική ομάδα
57
25
0.44
Σύνολο
680
313
0.46

Αν και είχε προτάσεις από πολλές ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του, αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να αναλάβει προπονητής της  ομάδας Παίδων  της Μίλαν (under-17).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου