Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Allianz Arena !!!!


    
 Μετά από δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς, Τσέλσι και Μπάγερν ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό. Έναν τελικό που θα διεξαχθεί στο Allianz Arena, έδρα της Μπάγερν, στις 19 Μαΐου. Από 17.500 εισιτήρια θα μοιραστούν οι 2 φιναλίστ, με τους Γερμανούς να θέλουν περισσότερα, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που θέλουν να δουν την ομάδα τους στο τελικό αλλά και να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο στο γήπεδό της. Αναμένεται ένας μεγάλος τελικός και το spor-fan παρουσιάζει με λίγα λόγια το γήπεδο που θα διεξαχθεί το ματς.

     Το Μόναχο είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει φέτος τον τελικό του champions league. Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα λάβει χώρα στο Allianz Arena, γήπεδο που χρησιμοποιούνε δύο ομάδες για τις εντός έδρας αναμετρήσεις τους, η  FC Bayern Μονάχου και η TSV Μόναχο 1860. Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του γηπέδου, είναι πως  εξωτερικά φωτίζεται κάθε φορά με τα χρώματα που έχει η γηπεδούχος ομάδα. Έτσι , το χρώμα που αποκτάει είναι κόκκινο όταν αγωνίζεται η  FC Bayern Μονάχου, μπλε όταν αγωνίζεται η TSV Μόναχο 1860 και τέλος άσπρο όταν παίζει η εθνική ομάδα της Γερμανίας.
      Το στάδιο εγκαινιάστηκε στις 21 Οκτωβρίου 2002, ενώ το κόστος κατασκευής του αλλά και των γύρω υποδομών έφθασε τα 340 εκατομμύρια ευρώ.  Διαθέτει τον μεγαύτερο χώρο στάθμευσης με τις θέσεις για τα αυτοκίνητα να πλησιάζουν τις 10.000! Αρχιτέκτονές του, ήταν ο  Jacques Herzog και ο Pierre de Meuron.
     Έχει 69.901 θέσεις και να σημειώσουμε πως έχει φιλοξενήσει αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου το 2006.
Ας ελπίσουμε να δούμε ένα συναρπαστικό ματς με πολλά γκολ!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου